Haluan jotain uutta tänne kotiin! Mielestäni tämä on jo nyt ihan kivasti sisustettu, mutta olisi myös mukavaa, jos tyylini ei olisi näin runsas ja ehkä hieman modernimpi. Karsinkin äsken kirjahyllystä pois turhia koriste-esineitä. Yöks, oikeasti inhoan kaikkia mukasöpöjä koriste-esineitä yli kaiken! Itselläni tosin ne ovat tyylikkäimpiä. Mukamas.. Esineet, joita pidän esillä ovat jollain tavalla merkityksellisiä minulle. 10 hyllyisessä kirjahyllyssäni, jonka itse kesällä maalasin matalla harmaan värisellä maalilla, on hyvin tarkasti mietittyjä sektioita. Esimerkiksi Dan Brown- hylly.


 
 Aloitin Brown- faniuteni Da Vinci- koodista, ja se on edelleen suosikkikirjani häneltä. Tuo Lost Symbol on myös kiva- kanneltaan! En ole vielä päässyt lukemaan sitä. Niin, tässä hyllyssä on kaikki omistamani Brownit, sekä lapsuudenkodistani tuoma sinivihreälasinen vaasi(pitäisi kysyä äidiltä, mistä se on tullut heille alunperin), sekä kavereiltani lahjaksi saamani shampanjalasit. Olisiko merkki nyt Iittala? No, ei merkillä niin väliä. Ennen supistamista tällä hyllyllä oli myös lasinen tuikkukippo. Heti näyttää paremmalta vaikken paljoa tehnytkään!

 Muita hyllyjäni ovat lastenkirjahylly, romantiikkahylly, vanhat klassikot- hylly, kaksi pokkarihyllyä, fantasia-hylly, tietokirjat-hylly JA kovakantiset romaanit- hylly plus hienot tummat kirjat- hylly. Huh! Näistä ei kuvia, onneksenne. Täytyy myöntää, että ne pari kuukautta mitkä olin töissä Suomalaisessa kirjakaupassa jättivät jälkensä minuun ja nykyisin kun saan uuden kirjan mietin heti mihin luokkaan se kuuluu(tietokirja, romaani, pokkari, ehkä historiaan?) ja sitten sijoitan sen koon mukaan niin, että korkeimmat kirjat ovat hyllyn reunassa. Olenko sisimmältäni sittenkin järjestemällinen ihminen? Mällinen.. Menikö tuo taivutus nyt ihan oikein? :D Sinkkuelämän Charlotte on ehkä pieni esikuvani tässä sisustuksessa. Myös Carrie. Olisi ihanaa, jos seuraavassa makuuhuoneessani saisin tehtyä jonkunlaisen sängyn päädyn, minne voisi sijoittaa aina luvussa olevia kirjoja. Ja tietty puhelimen. Rekvisiitaksi vain. Niin Mr. Big voisi soitella minulle keskellä yötä ja voisimme harrastaa puhelinseksiä. Ääks! Näin tuon puhelinseksi-jakson eilen jo toista kertaa viikon sisällä. Kysymys kuuluu, missä on minun tilaamani Sinkkuelämä- sarjaboksi, jonka tilasin jo melkein kuukausi sitten? Täytyisi varmaan laittaa tilaus uudestaa, mutta sähköpostissani on kyllä "vastaus vastaanotettu"- viesti. Vai olisiko se sittenkin kadonnut postissa?

 Niin, ehkä kirjahyllyni on sittenkin menestys ja taidonnäyte sisustustyylistäni(kehukehu), mutta jokin täällä asunnossa silti mättää. Ehkä se, että minulla ei ole mitään istumapaikkaa. En voi ostaa sohvaa, koska minulla ei ole sille tilaa. Voi vierasparkojani kun he joutuvat aina istumaan lattialla! Siis minulla on tälläinen paksu karvamatto, mutta eihän se mitenkään korvaa pehmeää sohvaa. Hih, tämänköhän takia minun luona ei käy liiaksi asti vieraita?  

 Vieraista tuli muuten mieleen se, että kävin eilen alennusmyynneissä. Hih, vähän vaan ja minun piti käydä keskustassa siksi, että kävin samalla ruokaostoksilla. Unohdin tosin ostaa vessapaperia ja roskapusseja, joita alunperin lähdin ostamaan, mutta löysin stressiä poistavaa hedelmäteetä, doris-keksejä ja marabown digestive- suklaata! Herkutteluni jatkuu siis samalla mallilla kuin viime vuonnakin. Kävin siis pikaisesti tiimarissa etsimässä korttipohjia, koska aion tehdä kutsukortit itse ja kuten voi olettaa, niin jäävät viime tippaan kuten ylioppilaskutsunu viime keväällä. Tällä kertaa haluan kuitenkin olla ajoissa ja kävin siis jo alustavasti etsimässä sopivia materiaaleja. En löytänyt hyvänvärisiä pahveja sieltä, mutta löysin alesta joitain muita juttuja synttäreilleni. Vain yhteensä kaksi euroa! Ah, ihanaa. Lisäksi löysin kaksi pitkäjalkaista lasista tuikkujutskaa, joita minulla on ennestään kolme. Alussa omistin viisi, mutta Iikka on särkenyt niistä kaksi, joten nyt sain kokoelmani eheäksi taas!

 Hui kun täällä on jo pimeää! Kello lähentelee kolmea ja minulla on kaihtimet auki- ei vielä pitäisi olla näin hämärää! Enkä oikeen voi enää poltella kynttilöitä ilman suojakupua, koska eräs neiti poltti tuntokarvansa. Mitäs se äiti sanoikaan tulella leikkimisestä...

 Olin viime yönä siskoni luona ja aamulla selailin vähän hänen kirjahyllyään. Tuttuun tapaani lainasin pari kirjaa- Emily Chalmer ja Ali Hanan: Kaunista kotiin pikkurahalla, Jane Green: Anoppiahdistus(pientä hömppälukemista) sekä Sarah Heath: Kissan käyttäytyminen(haluan tietää mikä Iikkaa vaivaa kun se on parina päivänä pissinyt lattialle!). Sain inspiraation tähän kirjoitukseen tuosta ensimmäisestä kirjasta. Tälläinen: Eikö tämä kansi jo lupaa hyvää? Sohva katseenkääntäjänä, valkoiset seinät kuin maalauksen kehyksenä, punaista ripaus ja verhot muistuttavat jotain Marimekon kuosia. No joo, ehkä jossain seuraavassa elämänvaiheessa minullakin on varaa tälläiseen sisustukseen. Toki kirja lupaa nimensä puolesta edullisia ratkaisuja, mutta tarkemmin sitä selailtuani tajusin, että kirja voi ehdottaa sinua ostamaan kirpparilta vanhan apteekkkarinkaapin, mutta kaappi korottaa hintaansa kaiken maalauksen, korjauksen ja yleisen puunauksen takia. Uh, pessimisti minä.

Itseasiassa joudun keväämmällä remonttipuuhiin. Vaihdan tapetit täällä. Harmi, että en saa itse nauttia uusista tapeteistani, vaan joudun muuttamaan entisen vuokralaisen tieltä. "Jos elämä ois helppoooo, Iikka ei repis näitä tapeeeettejaaaa.." En ole vielä kertonut pienestä tapettionnettomuudesta vuokranantajalleni, joka on hyvin rento mies. Vasta keväällä sitten. Ymmärrän täysin miksi useimmat vuokranantajat eivät halua vuokrata asuntoaan ihmisille, joilla on lemmikkejä. Lemmikit todellakin tuhoavat asuntoja, mutta olisi hyvä jos ymmärrettäisiin miten paljon lemmikit antavat omistajilleen. On ihanaa palata työpäivän jälkeen kotiin, kun Iikka tulee vastaan naukuen ja kehräten.

 Ehkä vielä tässä vaiheessa riittää, jos huomenna käyn katsastamassa erään sisustuliikeen alen. Luultavammin pari huopaa ja uudet verhot riittäisivät tuomaan tänne uudenlaista ulkonäköä.

 Jotain lisää illempana, nyt väsyttää liikaa..