Sain perjantaina disney- lähetyksen. CDON.com ilahdutti minua kolmella DVD:llä ja noin 40€ laskulla. Sain Prinsessa Ruususen, Pocahontaksen ja Anastasian. Jos tähän vielä lisäisi omistamani Mulanin, Arielin(Pieni Merenneito) ja Lumikin, saisi kunnon Disneyn Vahvat Naiset- kaartin. Tajusin vasta pari päivää sitten, että samalla tavalla kuin Disneyn saduissa miehet ovat rohkeita, komeita ja omaperäisiä, naiset on kuvattu samalla lailla. Lumikki saa taistella hengestään pahan äitipuolensa takia, tapaa metsässä asuvat seitsämän kääpiötä(onneksi hänellä ei ollut kääpiö-fobiaa!) ja tomerana tyttönä laittaa asiat paikoilleen. Ruusunen, Aurora, ei ehkä näyttele niin suurta sankarittaren roolia elokuvassaan kuin esim. Mulan, mutta hänen kolme haltiatar- kummiaan ovat niin ihanan touhukkaita! Entäs Ariel? "Isä, et voi! Minä rakastan häntä!", vaikeroi Ariel kun kuningas Triton tuhoaa hänen romukokoelmansa. Pian isukki joutui nöyrtymään, kun hänen tyttärensä päätti siirtyä maan pinnalle. Anastasia, ikuinen suosikkini! Sen sijasta, että hänen olisi pitänty mennä kalatehtaalle, hän lähtikin Pariisiin! 

 Imartelevaa jopa, että Disney on tehnyt niin monta elokuvaa, jossa nainen on pääosassa. Asiaan vaikuttaa ehkä eniten se, että pienet ja hieman isommat tytöt ovat Disneyn elokuvien suurimpia faneja, ja he samaistuvat parhaiten omaan sukupuoleensa. Toki miehiset elokuvat, kuten Herkules, Tarzan ja Peter Pan ovat myös suosikkejani, mutta kaikissa niissä on aina vahva naishahmo, joka yleensä pistää miehet hiljaiseksi! :D Ah, Megaran hahmo on niin herkullinen! Hänhän on täysi viettelijär, hän on kaiketi jonkunlainen "prostituoitu", näin ainakin olen ymmärtänyt vanhemmiten, ja Herkku- poika joutuu heti hänen pauloihinsa. Näin sen pitäisi mennä oikeassa elämässäkin! En tietenkään haluaisi, että mies olisi täysi tumpelo, mutta sen sijaan että minä juoksisin miehen perässä, täytyy miehen juosta minun perässäni. Eikä haittaa, jos hänellä on yhtään samanlainen kroppa kuin Herkuleksella tai Aladdinilla, samanlaiset silmät kuin Prinssi Erikillä, sama luonne ja asenne kuin Dimitrillä, sekä ripaus Shangia(Mulanin kapteenia). ;) 

 

Tässä vielä kuva ihanaisesta Ruususesta. Ehkä hienoin kansi ikinä? Nämäkin kaksi ansaitsevat kuvansa tänne. "--ja unohtaa voin unelmani armaan. Virta minne veneen vie?--"